FOÇA-KOZBEYLİ TURU Tur Programı

 

FOÇA KOZBEYLİ KÖYÜ TURU

 

Eski Foça, Yeni Foça

Taş evleri, tarihi yapıları, huzurlu ve sakin yaşamı gezmeye ne dersiniz?

 

Kalkış Yerleri: 08:00 Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler önü, 08:10 Susuz Dede Durak, 08:15 Üçyol İşbankası Yazıhaneler önü, 08:40 Bornova E.Ü.H önü, 09:00 Girne MC Donald’s önü, 09:05 Girne Mevlana camii otobüs durağı karşısı, 09:10 Karşıyaka Escantur Acenta önü, 09:15 Girne Yunuslar Mavikule, 09:20 Bostanlı İskele önü, 09:30 Mavişehir Mavibahçe Karşısından
PROGRAM

Sabah 08:00 Üçkuyular Meydan Pamukkale yazıhaneler önü, 08:10 Susuz Dede Durak, 08:15 Üçyol İşbankası Yazıhaneler önü, 08:20 Alsancak Fuar Kapısı Önü 08:30 Bornova E.Ü.H önü, 08:45 Girne MC Donald`s önü, 08:50 Girne Mevlana camii otobüs durağı karşısı, 08:55 Karşıyaka Escantur Acenta önü, 09:00 Girne Yunuslar Mavikule, 09:10 Bostanlı İskele önü, 09:20 Mavişehir Mavibahçe Karşısından misafirlerimizi aldıktan sonra yola koyuluyoruz. Sabah kahvaltımızı uygun bir tesiste aldıktan sonra, Foça Turumuza başlıyoruz. Öncelikle, Eski Foça`ya 7 km. uzaklıkta bulunan, Anadolu`daki en eski Pers anıt mezarı olan Taş Evi ziyaret ediyoruz. Rehberimizden bu tür anıt yapılarla ilgili tarihi bilgileri aldıktan sonra keyifli turumuza kent merkezinde devam ediyoruz. Arkaik sur duvarları (Herodot Duvarı) ve Kent Kapısı, Tarihi Beş Kapılar Kalesi, Kayalar Camii ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Meşhur `Foça Karataş` efsanesini de unutmuyoruz, tabii.  Öğle yemeğimizi sahilde bulunan nefis balık restoranlarından birinde deniz manzarası eşliğinde alıyoruz. Yemek molası sonrasında Foça`nın güney batısındaki Kale Burnu`nda Dış Kale ya da  Ceneviz Kalesi diye anılan kale kalıntılarını görüyoruz. Ardından harika bir yol manzarası eşliğinde Yeni Foça`ya gidiyor ve kısa bir çevre yürüyüşü yapıyoruz. Yeni Foça gezisinden sonra Tarihi Kozbeyli Köyü`ne hareket ediyoruz. Taş evleri, eski yapıları, huzurlu ve sakin yaşamı, etkileyici camisi ile ziyaretçilerini ağırlayan bu köyde kısa bir çevre gezisi yaparak 1935 senesinden beri faaliyetlerini sürdüren meşhur` Şakir`in Yerinde` Dibek  Kahvelerimizi  yudumluyoruz. Ardından akşam saatlerinde İzmir`e dönüyoruz. Bir dahaki ESCANTUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüs ile ulaşım
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Sabah Kahvaltısı
  • Yolda alacağımız sabah kahvaltısı ve öğle yemeği
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri


Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (08:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (08:10)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (08:15)
  • ALSANCAK LOZAN FUAR KAPISI ÖNÜ (08:20)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (08:30)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (08:50)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (09:00)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (09:10)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (09:20)
Notlar

1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

3- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar.

4-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

5-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

 


İptal Şartları
https://mail.escantur.com/izmir-cikisli-foca-kozbeyli-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 28.03.2024 14:33 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.